*** *** Водещите вечерни новини на 14 юли ***   Гешев така и

...
***
*** Водещите вечерни новини на 14 юли ***
 
Гешев така и
Коментари Харесай

Водещите новини! Скандали белязаха изслушването на Гешев за кюлчетата. ДБ също се обявиха „за“ премиер от ПП


***

*** Водещите вечерни вести на 14 юли ***

 

Гешев по този начин и не отговори съответно на депутатските питания, като повтаряше, че не е наблюдаваш прокурор и надлежно не е осведомен в елементи.

Румен Гечев от Българска социалистическа партия се поинтересува кой се е опитал да злепостави пред целия свят тогавашния министър председател Борисов, в случай че фотосите в действителност са манипулирани.

Гешев му отвърна: „ И аз съм обезпокоен и очарован от политическата ви тирада. Голямата част от въпроса ви беше политическо изказване. По това досъдебно произвеждане българските прокурори, следователи и проверяващи правят всичко належащо по отношение на вътрешното си разбиране и доказателства по делото “.

Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ се възмути, че Гешев не е дал отговор на нито един от заложените му въпроси. И го попита на какъв стадий е досъдебното произвеждане по отношение на това претърсвана ли е резиденцията на Бойко Борисов. „ В тази петорна експертиза поинтересували ли сте се от IP-то на изпращача. То е 37.63.18.185 и сега е годно. Ще съм ви признателен съответно да отговорите на тези въпроси, без да отбивате въпроса в празни приказки “, сподели депутатът.

Гешев отвърна: „ Няма по какъв начин да отговоря юридически на политически мнения. Ако цитиране на Конституцията са празни приказки, това е тъжно за българската народна власт. Изнервяте ли се нещо? Ще ви помоля терминологията да е прилична, тъй като има заплаха да стана и да си потегли, тъй като равнището става доста ниско. Производството е под наблюдаване на Софийска градска прокуратура “.

***

„ С кабинет не можем да бъдем подготвени, тъй като третият мандат по хипотеза е групова игра и който го получи, би трябвало да откри допирните точки. 

Ще беседваме с досегашните сътрудници. 

Ако получим третия мандат, няма да издигаме министър-председател. Това би трябвало да бъде самодейност на " Продължаваме промяната “.

***

„ Премиерът би трябвало да бъде излъчен от " Продължаваме промяната ". Те са първата политическа мощ и по този начин е редно. На второ място избираме политически пред експертен кабинет, тъй като това значи ясно носене на политическа отговорност. Чакат ни тежки месеци и тази отговорност не би трябвало да се размива зад един експертен кабинет “.

***

***

***

„ В цяла Европа цифрите демонстрират нарастване на новите случаи и задаване на нова вълна. Аз считам, че няма място за терзание, тъй като науката към този момент ни оказва помощ повече и ние с всяка последваща вълна сме от ден на ден готови. Също по този начин с всяка последваща вълна вирусът отслабва и ние придобиваме групов имунитет “.

„ Евентуалното въвеждане на рестриктивни ограничения ще става доста деликатно и няма да се случва по този начин, както до момента. Още един път ще кажа, че към този момент сме доста по-подготвени. Не чакам да се стига до крайни ограничения като затваряне на учебни заведения “.

***

Един триумф, който, за жалост, остава неусетен

***

„ Руският президент Владимир Путин свика през днешния ден изключително съвещание на Съвета за национална сигурност на страната ", съобщи украинската медия УНИАН.

Информацията за съвещанието бе обявена от прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков. " На 15 юли, петък, ще се организира изключително съвещание на Съвета за национална сигурност. То ще протече при закрити врата. В него ще вземат участие непрекъснатите членове на Съвета ", сподели представителят на президента.

Песков  добави: Няма да има изказвания за медиите.

***

Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че ще изиска обособяване на присъединителния развой и отваряне на договаряния на Албания с Европейски Съюз, ако Народното събрание на Република Северна Македония (РСМ) не одобри френското предложение за решение на разногласието с България.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР